tiistai 28. tammikuuta 2014

Hummingbirdin suklaakuppikakut

Minulla on Hummingbird bakeryn kirja (leivonnaisia herkkusuille, kuuluisan konditorian suosikkireseptit). Sieltä olen tehnyt näitä suklaakuppikakkuja, joiden avulla saa kyllä makeanhimon tyydytettyä aika tehokkaasti. Tykkään erityisesti siitä, että näiden ohjeet on todella tarkkaan kirjoitettuja, niin että tälläinen yksinkertaisempikin leipuri saa ne onnistumaan.

12 kpl

100g (1,5dl) vehnäjauhoja
20g (0,5dl) kaakaojauhetta
140g (1,6dl) sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
1,2 dl täysmaitoa
1 kananmuna
0,25 tl vanilja-aromia


Kuorrute:
300g (5dl) tomusokeria siivilöitynä
100g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
40g (1dl) kaakaojauhetta siivilöitynä
0,4 dl täysmaitoa

Kuumenna uuni 170-asteiseksi.

Mittaa jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe, suola ja voi monitoimikoneeseen (tai käytä sähkövatkainta) ja vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet.

Vatkaa kannussa keskenään maito, muna ja vanilja-aromi. Kaada sitten puolet seoksesta monitoimikoneeseen, vatkaa edelleen ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita.

Säädä teho taas pienemmälle ja kaada loppu maito hitaasti joukkoon. Ota sekoittumattomat ainekset taikinakaapimella kulhon reunoilta mukaan taikinaan. Sekoita vielä pari minuuttia, jotta seoksesta tulee sileää. Älä sekoita liikaa.

Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista kakkuja uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes pinta on sormella koetettaessa kimmoisa. Kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei saa tarttua taikinaa. Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki pellillä ja nosta ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan.

Kuorrutteen teko:
Vatkaa tomusokeria, voita ja kaakaojauhetta monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella keskinopeudella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Säädä koneen nopeus hiljaiselle. Lisää joukkoon maito pari lusikallista kerrallaan. Kun kaikki maito on sekoittunut vaahtoon, käännä kone maksimiteholle. Jatka vatkaamista vähintään 5 minuuttia, niin että seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Mitä pidempään vaahtoa vatkataan, sitä kuohkeampaa siitä tulee.

Levitä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle suklaakuorrute ja koristele pinta suklaaströsseleillä tai hopeakuulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti