sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Marinoitu papusalaatti

Papuja oon harvemmin kokkaillut, mutta nyt tein rohkeasti tämän marinoidun papusalaatin. Se oli tosi helppo ja nopea tehdä. Lapsiin upposivat lähinnä tomaatit ja rusinat, mutta aikuisille maistui oikein mukavasti. Oli kyllä todella täyttävää! Ohje Maku-lehti 5/2013.

Marinoitu papusalaatti

4 annosta, maidoton, munaton, gluteeniton

1 prk (285g) säilöttyjä kikherneitä (GoGreen)
1 prk (285g) säilöttyjä kidneypapuja (GoGreen)
Marinadi
3/4 dl oliiviöljyä
½ dl omenaviinietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl basilikaa hienonnettuna
Lisäksi
1 rku rooman- tai jääsalaattia
1 rs (250g) kirsikkatomaatteja
1 dl pähkinä-rusina-marjasekoitusta


Huuhtele kikherneet ja pavut kylmällä vedellä siivilässä. Valuta hyvin. Mittaa kattilaan marinadin ainekset basilikaa lukuun ottamatta. Kuumenna lähes kiehuvaksi. Lisää marinadiin pavut ja anna niiden kuumentua hetki. Lisää basilika. Huuhtele salaatti ja tomaatit. Halkaise tomaatit. Revi salaatti vadille tai lautasille. Nosta päälle lämmintä kikherne-papuseosta. Lisää kirsikkatomaatit ja ripottele päälle pähkinä-marjasekoitus. Tarjoa hyvän leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti