sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Minttusuklaakakku

Sain tuossa ennen joulua isännältä lahjaksi Iloleipurin silikonisen kakkuvuoan ja tein mukana tulleen ohjeen mukaan minttusuklaakakkua. Hyvää tuli ja kaikki meni! :) Täytyy tunnustaa, että ei ole ennen tullut kokeiltua silikonista vuokaa, mutta hyvin näppärältä se kyllä vaikutti. (huomatkaa kuvassa taiteellisena lisänä Hello Kitty muovilautanen, sekä ystävältäni Marikalta lahjaksi saatu (kiitoksia vain!) kynttilälyhty)

200 gvoita
2,5 dlsokeria
munaa
1 dlkermaviiliä
1 tlleivinjauhetta
2 tlvanilliinisokeria
4 dlvehnäjauhoja
2 rklkaakaojauhetta
1,5 dlMarianne crunch-rouhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää kermaviili ja Marianne-rouhe ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada kakku vuokaan ja paista 175 asteessa n. 50 min.
Kuorruta halutessasi valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti