perjantai 17. tammikuuta 2014

Kinkku-makaronigratiini (Ham Macaroni and Cheese)

Kyllä ne amerikkalaiset vaan tietää. Tämä on aivan ihanaa ruokaa. Parmesaani pinnalla antaa oivasti lisämakua. Suosittelen! Ohje jälleen kerran Maku-lehdestä.

5 annosta

5 dl makaronia (sarvi)
1 kpl sipulia
200 g saunapalvikinkkua
50 g voita
1/2 dl vehnäjauhoja (karkeita)
6 dl kevytmaitoa
150 g cheddarjuustoa (raastettuna)
1/2 dl tuoretta oreganoa (hienonnettuna)
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Pinnalle
50 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
50 g cheddarjuustoa (raastettuna)

Keitä makaronit napakan kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi.
Sulata voi paistokasarissa ja kuullota sipuli voissa. Sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta. Sekoita joukkoon maito ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä sekoittaen pari minuuttia.
Lisää kastikkeeseen kinkkukuutiot, juustoraaste ja mausteet. Kuumenna, kunnes juusto sulaa.
Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraasteet. Paista makaronigratiinia 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Viimeistele kinkku-makaronigratiini ennen tarjoilua oreganolla.
*Mac & Cheese: Jätä ruoasta kinkku, sipuli ja oregano pois, ja valmista muuten ohjeen mukaan. Tällöin ruoasta riittää neljälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti