torstai 2. tammikuuta 2014

Pätkis-kuppikakut

Tein tuossa ennen joulua Maku-lehden ohjeen mukaan pätkis-kuppikakkuja. Niistä tuli kyllä hittikamaa ja maistuivat kaikenikäisille herkkusuille. En laittanut elintarvikeväriä kuorrutukseen, mutta muuten tein ohjeen mukaan.

12 kpl

100 g voita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
80 g maitosuklaata (4 Pätkis-patukkaa)
1 1/2 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
2 kpl munaa

Kuorrutus
3 1/2 dl tomusokeria (siivilöitynä)
50 g voita (huoneenlämpöisenä)
125 g tuorejuustoa (ei kevyttä)
1/8 tl elintarvikeväriä (punaista)

Pinnalle
40 g maitosuklaata (2 Pätkis-patukkaa)
1 rkl koristerakeita

Sulata rasva ja anna jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet ja paloitellut pätkikset keskenään.
Vatkaa rasvan joukkoon vispilällä jogurtti ja munat. Sekoita joukkoon kuivat aineet. (Taikinaa ei tarvitse vatkata koneella.)
Jaa taikina muffinipellille voideltuihin tai paperisiin vuokiin. Voit myös kiinnittää leivinpaperipalat voideltuihin muffinipellin koloihin. Paista pätkis-kuppikakkuja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä.
Valmista kuorrutus. Vatkaa tomusokeri ja pehmeä voi sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Lisää tippa elintarvikeväriä. Vatkaa, kunnes seos on kuohkeaa. Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa, ettei kuorrutuksen rakenne kärsi.
Pursota kuorrutus pätkis-kuppikakuille. Viimeistele pätkispaloilla ja koristerakeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti