10 annosta
Pohja |
250 g digestivekeksejä |
50 g voita |
3 rkl juoksevaa hunajaa |
Täyte |
300 g ranskankermaa (rasvaa 28 %) |
250 g maitorahkaa |
250 g mascarponejuustoa |
2 1/2 dl sokeria |
3/4 dl maissitärkkelystä |
1 rkl vaniljasokeria |
1 rkl appelsiininkuoriraastetta |
4 kpl munaa |
2 dl mustikoita (+ 1 rkl maissitärkkelystä) |
Murskaa keksit tehosilppurissa. Lisää pehmeä voi ja hunaja. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle.
Vatkaa täytteen kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Kaada täyte keksipohjalle. Ripottele mustikat pinnalle. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin 1 rkl maissitärkkelystä.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes mustikka-juustokakku on hyytynyt. Jos kakku tummuu paistamisen loppuvaiheessa, peitä vuoka leivinpaperilla.
Vinkki! Leivo amerikkalainen mustikka-juustokakku tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin sen rakenne ehtii jämäköityä. Säilytä juustokakku jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti