lauantai 11. tammikuuta 2014

Mustikka-juustokakku

Maku-lehden ohjeen mukaan tehty kakku oli todella maittavaa. Tämä on amerikkalaistyyppinen juustokakku ja maku oli tosi jees.

10 annosta

Pohja
250 g digestivekeksejä
50 g voita
3 rkl juoksevaa hunajaa

Täyte
300 g ranskankermaa (rasvaa 28 %)
250 g maitorahkaa
250 g mascarponejuustoa
2 1/2 dl sokeria
3/4 dl maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl appelsiininkuoriraastetta
4 kpl munaa
2 dl mustikoita (+ 1 rkl maissitärkkelystä)

Murskaa keksit tehosilppurissa. Lisää pehmeä voi ja hunaja. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle.
Vatkaa täytteen kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Kaada täyte keksipohjalle. Ripottele mustikat pinnalle. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin 1 rkl maissitärkkelystä.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes mustikka-juustokakku on hyytynyt. Jos kakku tummuu paistamisen loppuvaiheessa, peitä vuoka leivinpaperilla.
Vinkki! Leivo amerikkalainen mustikka-juustokakku tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin sen rakenne ehtii jämäköityä. Säilytä juustokakku jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti