tiistai 4. helmikuuta 2014

Runebergin tortut

Runebergin torttuja leivon melkein joka vuosi tällä reseptillä. Tein tämän ohjeen tuplana. En ostanut manteleita, vaan löysin kaapin perältä 80 g mantelijauhepussin. Tästä tuli noin 2 dl mantelijauhetta, joten laitoin sitten vastaavasti korppujauhoja vaan noin 1 desin verran. Tämä on siitä hyvä torttu, että ei ole niin nokon nuukaa mitä sinne lykkää ja kuinka paljon. En myöskään käyttänyt karvasmantelia ja ehkäpä sen takia lapset tykkäsivät näistä kyllä todella paljon. Sokerivesikuorrutusta en vaivautunut tekemään, vaan käytin joululta yliste jääneen piparien valkoisen sokerikuorrutetuubin tähän. Ohje on Aura Liimataisen kirjasta: Parasta kotiruokaa.

12 kpl

100 g margariinia
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
1/2 dl manteleita
1 tl leivinjauhetta
1 tippa karvasmantelia

Pinnalle:
vadelmahilloa

Sokerivesikuorrutus:
1/2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
2-3 dl tomusokeria

Lisäksi tarvitaan:
12 paperivuokaa

1. Vatkaa margariini ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Mausta taikina tipalla karvasmantelia.
2. Jauha mantelit ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan ja sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi.
3. Pane pellille 12 paperivuokaa ja jaa taikina niihin.
4. Paista torttuja 200 asteessa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.
5. Sekoita kuorrutuksen aineet ja tee siitä lusikalla valuttaen rengas jokaisen tortun pinnalle. Aseta renkaan keskelle vadelmahilloa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti