4 annosta
1 kpl munakoisoa |
3 kpl porkkanaa |
2 kpl palsternakkaa |
1/2 dl oliiviöljyä |
1 tl suolaa |
1/2 tl juustokuminaa |
1/2 tl korianterinsiemeniä (jauhettuna) |
2 rkl sitruunamehua |
Bulgur |
8 dl vettä |
1 tl suolaa |
1/2 tl kurkumaa (tai currya) |
4 dl bulguria |
Lisäksi |
400 g turkkilaista jogurttia (tai kreikkalaista) |
1 tl sokeria |
1 tl minttua |
1/2 tl suolaa |
Huuhtele ja viipaloi munakoiso. Huuhtele, kuori ja lohko porkkanat ja palsternakat.
Levitä kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Valuta niille öljy ja mausta suolalla, juustokuminalla ja korianterilla.
Paahda kasvikset kypsiksi 225-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Mausta sitruunamehulla.
Bulguria varten kiehauta kattilassa vesi ja mausta se suolalla ja kurkumalla. Lisää bulgursuurimot. Keitä kypsäksi keskilämmöllä ja kannen alla, noin 10 minuuttia.
Valuta bulgur ja siirrä se tarjoiluvadille. Lisää päälle paahdetut kasvikset.
Sekoita jogurttiin sokeri, minttu ja suola. Tarjoa minttu-jogurttikastike bulgurin ja paahdettujen kasvisten kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti