tiistai 26. marraskuuta 2013

Paahdetut kasvikset ja minttujogurttikastike

Kokeilin ekaa kertaa bulguria ja se oli ihan jees. Minttukastike ja paahdetut kasvikset oli myös tosi maittavia, joten kaiken kaikkiaan hyvä ruoka. Ohje Maku-lehdestä.


4 annosta

1 kpl munakoisoa
3 kpl porkkanaa
2 kpl palsternakkaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl korianterinsiemeniä (jauhettuna)
2 rkl sitruunamehua

Bulgur
8 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 tl kurkumaa (tai currya)
4 dl bulguria

Lisäksi
400 g turkkilaista jogurttia (tai kreikkalaista)
1 tl sokeria
1 tl minttua
1/2 tl suolaa

Huuhtele ja viipaloi munakoiso. Huuhtele, kuori ja lohko porkkanat ja palsternakat.
Levitä kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Valuta niille öljy ja mausta suolalla, juustokuminalla ja korianterilla.
Paahda kasvikset kypsiksi 225-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Mausta sitruunamehulla.
Bulguria varten kiehauta kattilassa vesi ja mausta se suolalla ja kurkumalla. Lisää bulgursuurimot. Keitä kypsäksi keskilämmöllä ja kannen alla, noin 10 minuuttia.
Valuta bulgur ja siirrä se tarjoiluvadille. Lisää päälle paahdetut kasvikset.
Sekoita jogurttiin sokeri, minttu ja suola. Tarjoa minttu-jogurttikastike bulgurin ja paahdettujen kasvisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti