Maku-lehdestä nappasin tämän porkkanakakun ohjeen. Oli tooosi hyvää!!
30 palaa
4 kpl munaa |
3 dl sokeria |
2 dl rypsiöljyä |
5 dl vehnäjauhoja |
1 dl saksanpähkinöitä (rouhittuna) |
1/2 dl kookoshiutaleita |
2 tl kanelia |
2 tl leivinjauhetta |
1 tl ruokasoodaa |
3/4 tl suolaa |
8 dl porkkanaraastetta |
Kuorrutus |
180 g voita |
5 dl tomusokeria |
200 g tuorejuustoa |
1 rkl makusiirappia (vanilja tai vanilja-aromia) |
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon öljy.
Sekoita jauhot, pähkinärouhe, kookoshiutaleet, kaneli, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon porkkanaraaste.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 26 cm, tilavuus vähintään 2 l). Paista 175-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia (tarkista kypsyys puutikulla). Jäähdytä kakku ja anna sen mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Valmista kuorrutus. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja vanilja-aromi. Tarkista maku.
Levitä kuorrutus porkkanakakun pinnalle ja reunoille. Koristele mehevä porkkanakakku pähkinöillä ja kookoshiutaleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti