perjantai 25. lokakuuta 2013

Mehevä porkkanakakku


Maku-lehdestä nappasin tämän porkkanakakun ohjeen. Oli tooosi hyvää!!


30 palaa

4 kpl munaa
3 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 dl saksanpähkinöitä (rouhittuna)
1/2 dl kookoshiutaleita
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
3/4 tl suolaa
8 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus
180 g voita
5 dl tomusokeria
200 g tuorejuustoa
1 rkl makusiirappia (vanilja tai vanilja-aromia)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon öljy.
Sekoita jauhot, pähkinärouhe, kookoshiutaleet, kaneli, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon porkkanaraaste.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 26 cm, tilavuus vähintään 2 l). Paista 175-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia (tarkista kypsyys puutikulla). Jäähdytä kakku ja anna sen mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Valmista kuorrutus. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja vanilja-aromi. Tarkista maku.
Levitä kuorrutus porkkanakakun pinnalle ja reunoille. Koristele mehevä porkkanakakku pähkinöillä ja kookoshiutaleilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti