lauantai 19. lokakuuta 2013

Kasvis-borssikeitto


Tästä tuli todella hyvää ja maukasta keittoa. Perheen lapsille ei uponnut kyllä yhtään, mutta aikuiset söivät hyvällä ruokahalulla. Ohje Maku 5/2013 lehdestä.

Kasvis-borssikeitto

4 annosta, gluteeniton, munaton

500 g keräkaalia
500 g punajuuria
3 porkkanaa
1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
1½ l kasvislientä
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia
2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 dl maustekurkkuja silputtuna
Tarjoiluun
1 prk (200g) smetanaa
tuoretta timjamia

Kuori kasvikset. Suikaloi ne karkeaksi raasteeksi monitoimikoneen raastinterällä. Kuullota kasvikset öljyssä tilavassa kattilassa. Lisää kasviliemi, yrttimausteet, balsamiviinietikka ja hunaja. Keitä keskilämmöllä ja kannen alla 20-25 min, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää maustekurkut. Tarkista maku. Tarjoa smetanan ja tuoreen timjamin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti