Mutta enivei, soppa oli hyvää! Aikuisille maistui oikein loistavasti, keskimmäiselle myöskin, esikoinenkin jopa söi perunat keitosta. Eli tämän saa laittaa meidän perheen ruokalistalle ehdottomasti.
5 annosta
400 g kirjolohta (tai seitiä) |
1/2 tl suolaa |
3 kpl perunaa |
2 kpl porkkanaa |
1 kpl fenkolia |
2 kpl kesäsipulia (tai purjon valkoinen osa) |
12 dl vettä |
2 kpl kalaliemikuutioita |
150 g pinaattia (pakaste) |
2 dl ruokakermaa |
4 rkl tuoretta tilliä (silputtuna) |
Lisäksi |
3 kpl piimälimppuviipaletta |
20 g voita |
Lisäksi
suolaa, valko- tai mustapippuria
suolaa, valko- tai mustapippuria
Kalakeitto valmistuu joko kirjolohesta tai pakastekalasta.
Nypi kirjolohesta ruodot pois ja mausta kala kevyesti suolalla. Anna
maustua sillä välin, kun teet keiton. Tai ota pakastekala huoneenlämpöön
sulamaan.
Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Leikkaa fenkolin puumainen ydin pois ja suikaloi fenkoli. Silppua sipuli(t).
Kuumenna kattilassa kalaliemi.
Lisää kasvikset ja keitä hiljalleen, kunnes ne ovat pehmeitä.
Soseuta keitto joko sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa hienonnusterää käyttäen. Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää jäinen pinaatti ja kerma. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Leikkaa kala isohkoiksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Anna kiehua hiljalleen muutamia minuutteja, kunnes kala on kypsää. Kohmeisen pakastekalan kypsennykseen kuluu hieman pitempi aika kuin tuoreen kalan. Silppua pinnalle tilliä.
Ota kattila pois liedeltä, peitä kannella ja anna kala-kasviskeiton makujen tekeytyä sillä välin, kun paistat lisäkkeen.
Murenna leipä joko veitsellä tai monitoimikoneessa. Sulata rasva paistinpannulla ja paista leipämuruset rapeiksi välillä sekoitellen.
Tarjoa leipämuruset kala-kasviskeiton lisäkkeenä.
Kuumenna kattilassa kalaliemi.
Lisää kasvikset ja keitä hiljalleen, kunnes ne ovat pehmeitä.
Soseuta keitto joko sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa hienonnusterää käyttäen. Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää jäinen pinaatti ja kerma. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Leikkaa kala isohkoiksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Anna kiehua hiljalleen muutamia minuutteja, kunnes kala on kypsää. Kohmeisen pakastekalan kypsennykseen kuluu hieman pitempi aika kuin tuoreen kalan. Silppua pinnalle tilliä.
Ota kattila pois liedeltä, peitä kannella ja anna kala-kasviskeiton makujen tekeytyä sillä välin, kun paistat lisäkkeen.
Murenna leipä joko veitsellä tai monitoimikoneessa. Sulata rasva paistinpannulla ja paista leipämuruset rapeiksi välillä sekoitellen.
Tarjoa leipämuruset kala-kasviskeiton lisäkkeenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti